Vereség az első edzőmeccsen!

 

A tarpai műfüves pályán lejátszotta első edzőmeccsét a Csenger FC csapata.
Sajnos nem sikerült a bemutatkozás, hiszen Juhász Ferenc fiai 8-1 arányú vereséget szenvedett a megyei I. osztályban játszó Vásárosnamény csapatától. Egyetlen gólunkat Katona Pál szerezte.

A következő mérkőzésünket szerdán 17.00-kor a Tarpa ellen játsszuk a tarpai műfüvön.

Nyírerdő Kupa középdöntő

 

Hétvégén nyírbátori Sportcsarnokban a Nyírerdő Kupán lép pályára a Csenger FC felnőtt labdarúgó csapata a középdöntőben!

Ellenfeleink a Nyírgyulaj, a Kállósemjén, az Encsencs, a Kemecse és a Tarpa csapata.
Első meccsünket 9.10-kor játszuk Tarpa ellen.

A csoportból az első két helyezett jut a Nyírerdő Kupa döntőjébe, amit január 29-én Nyíregyházán rendeznek.

 

post

Székelyföldön járt a magyar futsal liga-válogatott

Két mérkőzést játszott Székelyföldön az elmúlt hétvégén a magyar futsal liga-válogatott, melynek keretébe négy játékos is meghívót kapott a Csenger Futsal csapatából. Balogh Árpád, Bodó Richárd, Pankotai István és Rigó Attila a pályán, míg Szilágyi Sándor a pálya szélén, a szövetségi edző posztját betöltve küzdött a liga-válogatott sikeréért. Péntek este a helyi második ligás Csíkszereda együttesével csapott össze a négy NB II-es klubból (Debrecen SI, DEAC, Csenger, Piliscsaba) verbuvált liga-válogatott, mely mérkőzés a hazaiak 9-6 arányú győzelmével zárult. Rögtön másnap délelőtt már Székelyudvarhelyen volt jelenése a csengeri játékosokkal is felálló liga-válogatottnak, ahol az első osztályú FK Székelyudvarhely együttesével nézhettek farkasszemet. A találkozó ezúttal is hazai győzelmet hozott, hiszen 7-2 arányban múlta felül ellenfelét a székelyudvarhelyi csapat. Csengeri szempontból örömteli, hogy Bodó Richárdot gólszerzőként írhatták be a jegyzőkönyvbe a Csíkszereda elleni találkozón, míg Pankotai Istvánt a meccs legjobbjának választották a mérkőzés végén. Csakúgy, mint Balogh Árpádot a Székelyudvarhely elleni összecsapást követően.
A mérkőzések mellett még egy fontos dologra is kerítettek időt a liga-válogatott tagjai, hiszen ellátogattak Szovátára, a Böjte Csaba atya által létrehozott árvaházba, ahol a csengeri csapat szponzorainak jóvoltából összeállított csomagokkal is kedveskedtek az intézmény lakóinak.

Fotó: Pál Zoltán/PAFC/Pál Árpád

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Szekelyfold”]

post

2016. december 17-én több száz néző előtt került sor a felújított Csenger Városi Sportcsarnok átadóünnepségére. A nap, a Csenger VKC – Balkányi SE mérkőzéssel kezdődött, ahol igazi örömkézilabdát láthattak a szurkolók, hiszen 39-10 arányban múlták felül a csengeri lányok a szintén a megyei I. osztályban érdekelt ellenfelüket. A nap főmérkőzését, a Kisvárda-DVSC találkozót megelőzően Forján Zsolt, Csenger Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, s Csenger Város Önkormányzata nevében, a beruházás megvalósulásának érdekében végzett munkájuk elismeréseként ajándékot nyújtott át Székely Zoltánnak, a Csenger Városi Kézilabda Club elnökének, valamint feleségének, a mindenki által kedvelt ,,Erzsike néninek”. Ezt követően Székely Zoltán szólt a jelenlévőkhöz, aki kiemelte, hogy a tető és a parketta felújítása után, szeretné ha folytatódna a sportcsarnok korszerűsítése, amire a klub által benyújtandó pályázatoknak köszönhetően jó esély mutatkozik. A köszöntők után következhetett a nap főmérkőzése. A két NB I-es együttes, a Kisvárda Master Good SE és DVSC-TVP összecsapása végig kiélezett találkozót hozott, ami az utolsó percekben dőlt el a Loki javára. A meccs – számunkra igen örömteli módon – még egy csengeri vonatkozással is bírt, hiszen a Debrecen csapatát ezen az estén Márián Blanka irányította. A mérkőzést végül a hajdúságiak 31-25 arányban tudták megnyerni, de a lényeg ezúttal nem az eredmény volt, hanem az, hogy a legmagasabb szintű kézilabdával, szép megoldásokkal ünnepelhettük sportcsarnokunk megújulását.

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Sportcsarnok – fejújítás”]